keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Todella hyviä kirjoja

 Nyt on sattunut hyvä kirjaonni, todella hyviä kirjoja putkeen: Elämän mittainen lukupiiri, Yöjuna Lisaboniin ja Ennen kuin mieheni katoaa.

Elämän mittaisen lukupiirin takia tavoitteeni alle 50 lainakirjasta romuttui: oli pakko tilata monta kirjassa mainittua kirjaa, alkaen Timanttisutrasta We Girlsiin. No, täytyy katsoa tuleeko luetuksi. Mutta Elämän mittainen lukupiiri tuli luettua, vaikka kirjoittajan äidin ei olisi tarvinnut siinä noudattaa tapaansa lukea kirjan loppu ensiksi: heti alussa kerrottiin että hän kuolee. Haimasyövän ja kirjojen lisäksi teemana oli myös pakolaisuus, joten vakavaa asiaa hyvin kirjoitettuna.

Yöjuna Lissaboniin sai haaveilemaan, josko itsekin vain nousisi junaan ja matkustaisi Lissaboniin. No, korona...on hyvä tekosyy. Kirja on oikeastaan kaksi kirjaa samoissa kansissa, mutta en ainakaan itse jaksaisi lukea kirjaan upotettua kirjaa itsenäisenä teoksena, ehkäpä se olisi liian korkealentoista. Mutta tälläisellä rakenteella kirja(t) toimi hyvin, ehkä loppupuolella rupesi hiukan jo väsyttämään koko juttu, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

Loppu ei ollut hyvä Selja Ahavan kirjassa, mutta päähenkilö oli hyvin elävän ja kirja oli kirjoitettu hyvin vahvalla tunteella. Miten Kolumbus asiaan liittyi, ei oikein koskaan selvinnyt minulle täysin, mutta sopi kyllä kirjaan mukaan, ja takakannessa ajatus oli hyvin selitetty, onnistuin vain jo unohtamaan sen...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti