maanantai 8. maaliskuuta 2021

Erilaisia kirjoja

 Nyt on luettu erilaisia kirjoja: historiallinen romaani, jännäri ja "laatukirjallisuutta". 

Itämeren Auri oli ihan koukuttava, en ollutkaan aiemmin lukenut niin kaukaisesta Suomen historiasta. Ehkäpä hiukan moderni nainen sijoitettuna n. 800-luvun Suomeen, mutta mielenkiintoinen. Mutta toinen osa tuntui jo turhan tutulta, katsotaan tuleeko luettua loppuun.


Arianna de Bellikset on aiemmin mennyt dekkarikategoriaan, mutta nyt ruumiita tulee urakalla keuhkoruton seurauksena. Ensin ajattelin että korona näkyy kirjan tematiikassa, mutta se onkin ilmestynyt jo ennen. Ihan koukuttava lukukokemus, ja hauskaa, joskaan ei kovin uskottavaa, miten suomalaiset sukujuuret näkyvät eri paikoissa. Ja toimittajan nimi on "Aurora Borealis"...

Nimeni on Lucy Barton on rakenteeltaan mielenkiintoinen: tarina tulee hyvin sekalaisessa järjestyksessä, eikä kaikkea kerrota suoraan, ei mitään realismia siis. Minä muodossa kirjoitettu (pienois)romaani kertoo yhden tarinan, ja siitä jää miettimään mikä on Elizabeth Stroutin yksi tarina, josta Lucyn kirjailija-kirjoittamisen opettaja Sarah Payne puhuu kurssillaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti