torstai 8. maaliskuuta 2018

Paikka jos toinenkin


Albergasta Leppävaaraan oli hauska, koska kuljen Leppävaaran läpi joka päivä, useamman kerrankin. Joten tuttuja paikkoja, vaikka Leppävaaraan on meiltä viitisen kilometriä. Tosin aivan niin tuttuja kuin kirja oletti, eivät paikannimet ole. Harakkaa ei taida enää olla, mutta ilmeisesti jossakin Vallikallion paikkeilla se lienee ollut.

Hiukan lyhyempi kirja olisi voinut olla, tai sitten loppupään urheiluseurat tai seurakunta eivät kiinnostaneet tarpeeksi. Ja lisähauskuuden tietenkin toi aiemmin luettu Ruokarouva, joka asusteli nykyisellä Perkkaalla.

En ole koskaan käynyt Catskill vuorilla tai Adinrockin metsissä, minne Painajaisuni sijoittui. John Vernon oli taas kirjoittanut mukavan jännitystarinan, tosin murhan tekotavan arvasin liian aikasin. Mutta murhaajaa en jaksanut arvailla, joten se jäi kyllä viime sivuille.

Tosin henkilöitä eli epäiltyjä oli sangen vähän, ja olisi ollut helppoa tuoda lomakeskukseen lisää väkeä. Mutta Vernon oli sulkenut sen, vaikka luultavasti oikeassa elämässä se olisi pidetty kynsin hampain auki, jotta kaikki uteliaat olisivat voineet tulla ihmettelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti