lauantai 27. tammikuuta 2018

Seksiä ja romantiikkaa

 Jos valittelin että Sandra Brownin dekkareissa oli paljon seksiä, niin Jim Morrisonin elämänkerrassa sitä oli aika paljon enemmän. Puolivälissä jo hiuka kyllästytti kun tuntui että joka sivulla oli uusi nainen - tai mies. Mutta kirja oli hyvin kirjoitettu, tai ainakin vakuuttavasti kirjailija esitti, että on tutustunut tarkasti Morrisonin elämään. Olisi helposti voinut mennä lukuhaasteen kohtaan surullinen kirja. Etenkin viimeisen päivän tapahtumat oli kirjoitettu niin, ettei voinut kuin toivoa että pelastajat tulisivat ajoissa.
Surullisuuden sijaan kirjasta jäi soimaan päähän Doorsin laulujen pätkiä. "Cancel my subscription to the Resurrection", "She lives on love street", "I'm the Lizard King, I can do anything", "Waiting for the sun", "There's killer on the road",.. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Hienoja runokuvia. Otin käteen myös Wilderness - Lost Writings of Jim Morrison, joka myös löytyy omien lukemattomien kirjojeni joukosta. En halunnut "ahmia" sitä, joten vain selailin. Nimiruno(kin) on tutustumisen arvoinen.

Kevyempää luettavaa löytyi vanhasta tuttavuudesta: Catherine Cooksonin Mallen-trilogiasta. Verrattuna samaan kategoriaan kuuluvaan Poldark-sarjaan, nämä ovat ehkä hiukan nopeatempoisempia eikä henkilögalleria ole niin laaja. Ensimmäinen kirja alkaa suvun menettäessä rikkautensa, ja päättyy  kuolemiin.
Toinen kirja keskittyy vanhemmuuteen: miten erilaiset persoonallisuudet vaikuttavat siihen millaisia lapsista tulee, miten fyysiset vammat vaikuttavat ihmisen kehitykseen ja ovatko hyvät aikomukset vain polku helvettiin. Mutta tietenkin kirja päättyy hyvän palkitsemiseen - avioliittoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti