lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kuvitettuja kirjoja suomalaisesta naisesta (547 s)

 Oikeastaan nämä molemmat kirjat ovat suomalaisten naisten elämänkertoja.  Kummankin kirjan kirjoittaja kertoo siitä miten heillä on ollut haasteita, ja miten heille molemmille hidastaminen on ollut ratkaisu.

Tekstin puolesta Löydä elämän taika oli mielenkiintoisempi, tai ehkä vain perinteisempi self help-opas. Mutta kirjoittajan elämänkerran joukkoon oli sopivalla tahdilla tiputeltu perinteisiä kysymyksiä, jotka voivat johdattaa lukijan oman elämänsä kysymysten ääreen.

Hyvän elämän resepteissä tekstit tuntuivat hiukan toistavan itseään ja hiukan tuputtavan omaa maailmankatsomustaan tai oikeastaa elämäntilannettaan pikkulapsiperheessä. Mutta ne kuvat. Hyvin yksinkertaisia, läheltä otettuja kuvia hiukan kulahtaneista, arkipäiväisistä asioista. Teksti oli taitettu kaikille sivuille kuvien päälle. Luettavuus oli kuitenkin ok, kun teksti oli valkoista eikä kuvien yksityiskohdat tulleet tekstin alle. Usein myös yksittäinen esine oli kuvan tarkkuusalueella, ja tausta oli epätarkka. Useita aukeamia oli uhrattu pelkästään kuville. Ja uhraus oli sen arvoista, ne tekivät kirjasta rauhallisen lukukokemuksen.

Ihan vertailun vuoksi. Hyvän elämän reseptien lukemiseen meni noin viikko, useita lukukertoja hitaasti edeten kun taas Löydä elämän taika hyppäsi kirjastosta mukaan perjantai iltana ja oli lauantai-iltana luettu.

Jospa sitä kirjoittaisi itse kirjan, jossa olisi nämä molemmat hyvät puolet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti